14.00'a Kadar Verilen Kargolarınız Aynı Gün İçinde Kargoda 🚚
500 TL ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Ücretsiz 📦
14.00'a Kadar Verilen Kargolarınız Aynı Gün İçinde Kargoda 🚚
Meyve Püresi: Sıcak Yaz Günlerinin Kurtarıcısı

Meyve Püresi: Sıcak Yaz Günlerinin Kurtarıcısı

Yaz, şiddetini günden güne artırırken en düşkün kahve ve çay tüketicileri bile alternatif arayışları içerisine girmeye başladı, kahve ve çayın sıcaklığı yerine insanlar, içini serinleten ve aynı zamanda doğal, lezzetli içeceklere yöneliyor. Taptaze ve sıcacık kahvelerin yerini smoothie, frappe, frozen ve milkshake gibi serinletici, meyve veya çikolata içerikli ürünler alırken, öbür yandan da tüm Dünya gibi ülkemizde de coronavirus salgını tüm hızıyla sürüyor.

Bu nedenle pek çoğumuz, eski kafeterya, alışveriş merkezi alışkanlıklarımızı terk ederek evde kalmaya ve kendi içeceklerimizi kendimiz hazırlamaya uğraşıyoruz. Peki ya gittiğimiz kafelerde bize hazırlanan enfes, meyveli soğuk içeceklerin aynısını evimizde nasıl yapacağız? Her bir meyveyi ayrı ayrı yıkayıp, soyup, doğrayıp püre haline getirerek içecek hazırlamak gerçekten zahmetli iken, kendi smoothie ve frozen içeceklerimizi nasıl hazırlayacağız?


Tabii ki taze meyve püreleri ile!

Yaz mevsimlerinde tam da bu iş için, yani kolaylıkla taze meyve içerikli soğuk içecekler hazırlayabilmek için hazırlanmış olan meyve püresi çeşitlerini kullanarak, meyve püresi ile smoothie nasıl yapılır ve meyve püresi ile frozen nasıl hazırlanır sorularına yanıt vereceğiz bugün.

Meyve püresi nedir ?

Öncelikle meyve püresi nedir bu konu hakkında biraz bilgi verelim. Meyve püreleri, özellikle de otelcilik, restoran ve kafeterya sektöründe smoothie, frozen, milkshake, meyve kokteyli gibi meyve bazlı soğuk içeceklerin hazırlanmasında kullanılan, meyvelerin tazeyken pürelenip içecek ve karışımlarda kolayca kullanılmaya hazır olması için paketlenmesinden ve soğuk şekilde saklanmasından üretilen bir gıda ürünüdür. Bilhassa da çok miktarda ve sıklıkla yukarıda belirttiğimiz soğuk içeceklerin tüketildiği evlerde ve kafelerde, her seferinde meyve püreleyip rendelemeye hazır hale getirmekle uğraşmak yerine taze meyve püresi alınarak kolayca ve çok defa kullanılan meyve püreleri tercih edilerek zamandan ve emekten tasarruf edilmektedir. Meyve püreleri, en az yüzde yetmiş oranında gerçek ve taze meyve içerirler ve raf ömürlerini artırmak amacıyla herhangi bir kimyasal içermezler.

Meyve püresi ile smoothie hazırlama tarifi :

Bu tarifimizde, herkesin sevdiği bir lezzet olan çilek püresi ile smoothie nasıl yapılır onu anlatacağız. Blender haznesine önce 100 cl. süt ve 30 cl. Oze Çilek Meyve Püresi ile 10 ila 15 küp buz koyuyoruz. Blender’ımızı çalıştırarak, buzlar tamamen kar halini alana kadar karıştırıyoruz. Ve smoothie’miz hazır. Smoothie içeceğimizin üst yüzeyini istediğimiz gibi süsleyerek servis ediyoruz.

Meyve püresi ile frozen hazırlama tarifi :

Frozen, smoothie’den farklı olarak süt kullanılmadan hazırlanan, çocukken yediğimiz meyveli buz olarak da hatırlayabileceğimiz serinletici bir yaz tatlısıdır. Haydi gelin, frozen içeceğimizi Oze karpuz püresi ile hazırlayalım. Karpuzlu frozen hazırlarken, blender haznesine 30 cl. Oze Karpuz Meyve Püresi ile 10 ila 15 küp buz koyuyoruz. Blender’ımızı çalıştırarak, buzlar tamamen kar halini alana kadar karıştırıyoruz. Ve karpuzlu frozen’ımız hazır.

Oze meyve püreleri, en az yüzde yetmiş oranında gerçek ve taptaze mevsimlik meyveler ile doğal şeker kullanılarak üretilir ve meyveler hâlâ tazeyken pürelenerek Oze müşterilerinin beğenisine sunulur. Oze’nin doğal ve taze meyve püreleri ile evinizden çıkmadan smoothie, kokteyl, pasta, frozen gibi pek çok lezzeti hazırlayabilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyetler ve keyif dolu günler dileriz.

Paylaş: