14.00'a Kadar Verilen Kargolarınız Aynı Gün İçinde Kargoda 🚚
500 TL ve Üzeri Siparişlerinizde Kargo Ücretsiz 📦
14.00'a Kadar Verilen Kargolarınız Aynı Gün İçinde Kargoda 🚚
Sütlü Kahve Nasıl Yapılır

Sütlü Kahve Nasıl Yapılır

Sade kahvelere iyi bir alternatif arıyorsanız sütlü kahve tercih edebilirsiniz. Yoğun tadı ve özel lezzetiyle dikkat çeken sütlü kahveyi farklı pişirme ve demleme yöntemleri ile elde edebilirsiniz. Birbirinden farklı şekilde hazırlanabilen sütlü kahve için kendinize uygun tarifi oluşturabilmek adına tariflerde ufak tefek değişiklikler yapabilirsiniz. Peki sütlü kahve nasıl yapılır ve sütlü Türk kahvesi nasıl yapılır sorularının cevapları nedir?

Sütlü kahve için ortalama iki fincan süte ihtiyacınız olacaktır. Bu miktarda kullanacağınız fincana göre değişkenlik gösterebilir. Aynı zamanda iki tatlı kaşığı kadar kuru kahve iki tatlı kaşığı kadar toz şekere de ihtiyacınız olacaktır. Dilerseniz hazır sütlü kahveleri de satın alarak hazırlayabilirsiniz. Orta şekerli sütlü kahve istiyorsanız her bir fincan için yarım tatlı kaşığı şeker kullanabilirsiniz. İsterseniz tamamen şekersiz kahve de hazırlayabilirsiniz.

Lezzetli sütlü kahveler için bir fincan sütü cezveye boşaltmanız ve ocağa vermeniz yeterlidir. Daha sonra üzerine kahve ve şekeri uygun miktarda ekleyebilirsiniz. Sütlü kahve hazırlarken dikkat etmeniz gereken en temel nokta ise ocağın altının kısık seviyelerde olması gerektiğidir. Kısık ateşte köpük oluşmasını bekleyebilirsiniz. Kahvede köpükler oluşmaya başlayınca fincanlara paylaştırabilirsiniz.

Sütlü kahve hafifçe kaynamaya başladıktan sonra ilk etapta fincanın yarısını doldurmayı deneyebilirsiniz. Sütlü kahveyi kaynatarak fincana ilave edebilirsiniz. Lezzetli ve keyifli bir tüketim için yanında su ile servis etmeyi deneyebilirsiniz. Lokum ve çikolata ile de servis yapabilirsiniz. Sevdikleriniz ile paylaşabileceğiniz sütlü kahve tarifi en temel şekilde bu durumdadır.

Sütlü Türk Kahvesi Tarifi

Sütlü Türk kahvesi hazırlayabilmek için de aynı adımları takip edebilirsiniz. Kendine özel bir kıvamı ve kokusu olan Türk kahvesini sütlü olarak tercih edecekseniz bazı adımlara dikkat etmeniz gerekebilir. Oldukça basit bir tarife sahip olan bu kahve şimdiye kadar içtiğiniz en lezzetli kahveler arasında yer alacaktır.

Sütlü Türk kahvesi için kişi sayısına göre her bir fincana uygun miktarda süt doldurmanız ve cezveyi boşaltmanız gerekir. Cezveyi ocağa aldıktan sonra kısık ateşte sütü biraz ısıtabilirsiniz. Daha sonra kişi başına uygun miktarda Türk kahvesi dökebilirsiniz. Kahve köpürmeye başladığı zaman ocaktan uzaklaştırmayı ve kaşık yardımıyla köpüğünü almayı unutmamalısınız. Bu adımlardan sonra cezveyi tekrar ateşe koyabilir ve biraz daha kaynattıktan sonra kahveyi servis edebilirsiniz.

Sütlü filtre kahve ve Türk kahvesi hazırlarken kullanacağınız ürünlerin kaliteli olmasına dikkat etmelisiniz. Güvenilir markalar tarafından sunulan özel kahveleri tercih ederseniz daha lezzetli kahveler ortaya çıkarabilirsiniz. Süt içerisindeki özel maddeler kasların güçlenmesine de yarar sağlar. Aynı zamanda düzenli tüketilen süt vitamin ve mineraller açısından da avantajlı duruma geçmenizi sağlar.

Sütlü Kahve Hazırlamanın Püf Noktaları

Lezzetli bir sütlü kahve hazırlamak istiyorsanız kahvenin taze olması ve aynı zamanda iyice çekilmiş olması da önemlidir. Kullanılan suyun ise mümkünse musluk suyu olmamasına dikkat edilmelidir.

Aşırı sıcak su sütlü kahvenin lezzetini bozabilir. Bunun için suyun ısı ayarının iyi yapılması önemlidir. Sütlü kahve yaparken diğer tüm kahve türlerinde olduğu gibi kısık ateşten yararlanmanız gerekebilir. Yüksek ateşte hazırlanan sütlü kahvelerde köpük elde edilmesi zorlaşır.

Sütlü kahveleri isterseniz buzlu olabilecek şekilde de hazırlayabilirsiniz. Karışım üzerine istediğiniz miktarda buz ekleyerek kahvenizin servise hazır hale gelmesini sağlayabilirsiniz. İsteğinize göre bir miktar krem ya da dondurma da ilave edebilirsiniz. Tarifleri deneyerek kendi damak zevkinize hitap edebilecek özel yöntemleri bulabilirsiniz. Günün her anında içebileceğiniz sütlü kahveleri sevdiklerinize de ikram edebilirsiniz.

Paylaş: